Google+ Followers

23 Temmuz 2013 Salı

HALEP KEBABI/ et yemekleri

Temmuz'un ve Datça tatilimizin ikinci tarifi Aydın'dan.. Sevim anneden yadigar kalan ve ailecek sık sık yaptıkları bu yemeği bir yaz akşamı afiyetle yedik. Köfte yerine kuşbaşı et, yağda kızdırılmış pulbi ber yerine de biber salçası gibi değişik varyasyonları olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler; 500 gr köftelik kıyma, 1/2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, kimyon, 1 adet pide, tereyağı, pul biber, 1 kase sarımsaklı yoğurt


Kıymayı rende soğan ve baharatlar ile iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfte şekli verip üzerine bastırarak yassıltın. Yağsız tavada köfteleri kızartın. Pideyi küp küp kesip tereyağında çevirerek kı zartın. Yağı kızdırıp pul biber ekleyin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Sunum aşamasında kıtır pide leri tabağın altına dizip üzerine köfteleri yerleştirin. Bir kat daha küp pide dizip sarımsaklı yoğurt gezdirin. En üste biberli yağ gezdirerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder