2 Temmuz 2013 Salı

ÇULLAMA BÖREĞİ/ hamur işleri

Bu Bozcaada yemeği o kadar kolay ki.. Ayrıca çok lezzetli. Tabii temel malzemesi ısırgan otu olma sına rağmen, ben bulamayınca ıspanak ile hazırladım. Eğer bulursanız veya yörenizde çokça yetişiyor sa asıl tarifi tercih edin bence.

Malzemeler; 5 bardak un, 4 bardak su, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 demet ıspanak,  2 adet kuru soğan, zeytinyağı

Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı ve ıspanağı ince kıyın. Tuzun yarısı ve zeytinyağı ile sebzeleri ova rak karıştırın. Un, su ve kalan tuzu geniş bir kapta çırpın. Fırın tepsinizi unlayıp yağlayın. Cıvık hamurun 3/4 ünü tepsiye dökün. Üzerine sebze karışımını döşeyin. En üste kalan hamuru mozaik de seni şeklinde gezdirin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilen börek servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder