30 Haziran 2013 Pazar

CİĞER TABLAMA/ et yemekleri

Ciğer tablama ya da "taplama" Bitlis'e özgü yerel bir yemek. Aslında kuzu ciğeri ( ve yüreği karışık) ile yapılıyorsa da ben tavuk ciğerinden yapmayı tercih ettim.

Malzemeler; 300 gr tavuk ciğeri, 1 adet kuru soğan, yarım demet maydanoz, 2 bardak köftelik bulgur, tuz, karabiber, pul biber, varsa kuru reyhan, servis için eritilmiş biberli tere yağ ve sarımsaklı yoğurt


Tavuk ciğer, soğan ve maydanozu rondodan geçirin. Bir karıştırma kabına alıp içine önceden yıkadığı nız, süzdüğünüz ve sıcak su ile şişirdiğiniz ince bulguru ekleyip baharatlarını katın. Karışımı 10 daki ka yoğurup köfte şekli verin. Kaynattığınız tuzlu suda köfteler haşlanıp su üstüne çıkana dek pişirin. Süzerek servis tabağına aldığınız köfteleri üzerine tereyağı gezdirip sarımsaklı yoğurt ilavesiyle ser vis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder