18 Haziran 2013 Salı

PATLICAN GRATİNE/ sebze yemekleri


Malzemeler; 4-5 adet patlıcan, 3-4 dilim bayat ekmek, 1 demet taze soğan, 2-3 diş sarımsak, 2-3 adet domates, 200 gr kaşar peyniri rendesi, 2 kaşık dolmalık fıstık, tuz, karabiber, zeytinyağı

Patlıcanları kabuğuyla yarım santim kalınlığında halka kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Küp do mates, kıyılmış taze soğan ve sarımsakları çeşnilendirip yağda soteleyin. Ekmeği blender'dan geçirip kaşar peyniri rendesi ile karıştırın. Patlıcan dilimlerini kurulayın. Fırın kabına bir kat patlıcan, bir kat sebze karışımı, bir kat ekmek +kaşar karışımından olmak üzere tüm malzeme bitene dek dizin. En üste dolmalık fıstıkları serpiştirip zeytinyağı gezdirin. 180 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayınca ya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder