4 Haziran 2013 Salı

STRATA/ sebze yemekleri

Strata, meali kat kat, katmanlı demek olan bir İtalyan fakir spesiyalitesi. Pizza gibi içine ne koyarsan o oluyor. Bizim Tirit gibi bayat ekmeklerin değerlendirildiği lezzetli, basit ve ucuz bir yemek. Ayrıca hep beraber internet başında ve meydanlarda olduğumuz bu günler için biçilmiş kaftan. Ben içine jambon koydum ama vejetaryen iseniz malzemelerden onu çıkarıp mantar, kabak gibi başka sebze leri ekleyebilirsiniz. Anlayacağınız aslında "evde ne varsa" yemeği.


Malzemeler; 1 somun ekmek, 7 adet yumurta, 3 bardak süt, 1 avuç kuru domates, yarım demet taze soğan, 250 gr taze kaşar peyniri rendesi (rendelemeye uygun başka peynir de olur), 300 gr jambon, 2-3 sap taze kekik, 1 kaşık hardal, tuz, karabiber, pul biber


Yumurtaları iyice çırpıp sütü, hardalı ve baharatları katarak tekrar karıştırın. Ekmeği küp doğrayın. Kuru domatesleri sıcak suda ıslatıp süzün ve ince doğrayın. Taze soğanları ve jambonu kıyın. Eviniz de başka malzeme varsa onları da hazırlayın. Fırın kabınıza önce bir kat küp ekmek dizip malzemele rin yarısını üstüne yerleştirin. Taze kekik serpin, tabii yoksa kurusu da olur. İkinci ekmek katmanını yerleştirip sıkıştırın. Kalan malzemeleri en üste peynir gelecek şekilde yerleştirin. Tekrar sıkıştırıp en üste sosu dökün. Kabı streçle sarıp en az bir gece buzdolabında dinlendirin. Böylece tüm malzeme sosu içine çekecektir. Fırında üstü nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder