15 Haziran 2013 Cumartesi

KAPLAMALI KUZU KABURGA/ et yemekleri

Hem çok pratik, hem lezzetli, hem de sunumu gösterişli bir ana yemek istiyorsanız deneyin derim. Tabii kaplamasında da başka malzemeler kullanıp (mesela diğer otlar, mantar, biber gibi) değişik tat lar yakalayabilirsiniz, afiyet olsun.

Malzemeler; 750 gr kuzu kaburga, (kasabınıza 3-4 kalemli olacak şekilde kestirin) 3-4 dilim ekmek içi, yarım demet maydanoz, 1 adet limon kabuğu rendesi, 3 diş sarımsak, hardal, zeytinyağı, tuz, kara biber

Kaburga parçalarını zeytinyağı, tuz ve karabiber çeşnilendirip kızgın tavada her iki taraflarını mühür leyin. Ekmek içi, sarımsak, limon kabuğu, maydanoz, tuz, biber ve birkaç damla zeytinyağını rondo dan geçirip kaplamayı hazırlayın. Etlerin her iki tarafına hardal sürün. Kaplamayı kaşıkla hardalın ü zerine kaşıkla yapıştırıp kaburgaları fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder