18 Haziran 2013 Salı

KAYISILI YOĞURT TATLISI/ tatlılar

Çocukken bahçemizden çok kayısı yedim. Şimdi üretilen kayısılarda o lezzeti hiç bulamıyorum. Kayı sıyı da sevdiğim için tatlının içinde tüketmeyi denedim ki az sevdiğim meyvelerde ( örneğin armutta) aynı yöntemi kullanırım. Yani bu demek oluyor ki istediğiniz meyveyi kullanın!

Malzemeler; 6-8 adet kayısı, 2 bardak yoğurt, 1 çay bardağı marmelat, (tercihen kayısı, ama yoksa ne mevzubahis) 3 kaşık şeker, 1 paket yulaflı bisküvi, 1 kaşık tereyağı

Yoğurt, marmelat ve şekeri çırpın. Kayısıları küp doğrayın. Bisküvileri yumuşamış tereyağı ile rondo dan geçirin. Kuplara- veya kaselere- önce yoğurtlu karışımı, sonra kayısıları, en üste de bisküvili karı şımı yerleştirin. Kalan meyvelerle kupları süsleyip soğutarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder