13 Haziran 2013 Perşembe

KİNOALI TABULE/ salatalar+ zy.yemekler

Kinoa yedi bin yıllık bir tahıl. Çok yararlı ve içerdiği yağ oranı çok düşük. Ben de bulgur yerine ki noa kullanarak bir Lübnan salatası olan tabule yapmaya karar verdim. Tabule bizim kısır'a benzer bir lezzet. Kinoayı da bulgur gibi bir ölçeğe iki ölçek su ile haşlayıp hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler; 1 çay bardağı haşlanmış kinoa, 1 demet roka, 1 adet marul, yarım demet taze soğan, ya rım demet maydanoz, yarım demet nane, 10-12 adet çeri domates, bir avuç kırık ceviz, tuz, zeytin yağı, nar ekşisi, yarım limonun suyu

Bütün salata malzemelerini doğrayarak haşladığınız kinoa ile karıştırın. Tuz, yağ, nar ekşisi ve li mon suyu ile hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip ceviz ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder