13 Haziran 2013 Perşembe

MOLE SOSLU TAVUK/ et yemekleri


Mole; Meksika mutfağından acı bir sos. Ağırlıklı olarak et yemekleri ile tüketilen, bitter çikolatalı mo leyi acıyı aşırı sevmesem de tat duygumu geliştireceği için denemeye karar verdim. "Acı" fenomeninden dolayı tarife 3-4 kesme şeker de ekledim doğrusu. Sonuçta da haklı çıktığım çok değişik ve lezzetli bir yemek geldi sof
raya. (Siz sunumun zavallığına bakmayın, acı seviyorsanız mutlak deneyin)

Malzemeler; 2 adet tavuk göğsü, 2 adet patates, 2 adet havuç, 2 adet kereviz sapı, isteğe göre tavuk suyu tableti.  Mole sosu/ 1 adet çili biberi, (eğer yoksa bizim acı kuru biberleri de ıslatıp yumuşatarak kullanabilirsiniz) 1 adet acı sivri biber, 2-3 diş sarımsak, 3-4 dal taze soğan, 1 kaşık fıstık ezmesi, (is teğe göre) 1/3 adet muz, (sosu pürüzsüz hale getiriyor) su, limon suyu, tarçın, yenibahar, susam, 40 gr bitter çikolata, (%70) 1 kaşık kakao

Tavuk etini sebzeleri doğradığınız suda buğulama pişirin ve süzün. Biberleri, sarımsağı, taze soğanı,muzu kabaca doğrayıp blender'a koyun. Limon suyu, baharatlar, fıstık ezmesi ve su ekleyip tüm malzemeler özdeşleşene dek çekin. Sosu bir tavaya alıp pişirerek çektirin ve koyulaşmasını sağlayın. Sos sıcakken çukulata ve kakaoyu katıp karıştırarak  sosun içinde eritin. Moleyi dilimlediğiniz t avuk eti ile birlikte servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder