15 Haziran 2013 Cumartesi

KIRMIZI BİBERLİ PATATES PÜRESİ/ sebze yemekleri

Her ana yemek yanında nişastalı bir yollukçu ister. Ben de kaburganın yanına patates püresi hazırla mayı düşündüm. Genelde patates püresine kaşar peyniri eklenir ya, ben daha hafif bir tat yakalamak istedim. Şimdiki tarif te "kitchen 24"deki tek Türk şefimiz Gabrielle Sponza'dan.


Malzemeler; 6 adet taze patates, 6 adet kırmızı biber, yarım demet taze soğan, süt, krema, tuz, karabiber, tereyağı


Patatesleri soyup küp kesin ve haşlayın. Kırmızı biberleri közleyin. Zarlarını ve çekirdeklerini temiz leyip çok küçük doğrayın. Ama rondodan geçirmeyin ki pürenin içinde kaybolmasın. Taze soğanları kıyın. Biberleri süzgeçte dinlendirin. Püreyi sulandırmasını önleyecektir. Patatesleri ezici ile püre haline getirip 100 gr kadar krema ile karıştırın. Tencereyi ateşe alıp süt, tereyağı, tuz ve karabiber ila vesi ile püreyi özdeşleştirin. Taze soğan ve kırmızı biberleri ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. Ser vise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder