29 Mayıs 2013 Çarşamba

MANTAR DİBLE/ sebze yemekleri

Dible pirinç katılarak pişirilen sebze yemeklerine verilen genel ad. Taze fasulye, kara lahana, ıspanak ve kabaktan yapılan dibleleri bilirdim de "Mutfağım" programını izlerken mantarlısını da öğrendim. Hem de Giresun'a özgü yerel bir yemekmiş, daha ne olsun..

Malzemeler; 1/2 kg mantar, yarım bardak pirinç, yarım demet taze soğan, 1 adet şeker, tuz, karabiber, zeytinyağı, yarımşar demet maydanoz ve nane


Pirinci tuzlayıp ıslatın. Doğranmış taze soğan ve mantarları yağda mantar suyunu verip çekene dek ka vurun. Süzdüğünüz pirinçleri ekleyip üzerini örtecek kadar su ve baharat ilavesi ile pişmeye bırakın. Dible suyunu çekince tencerenin altını kapatıp kıyılmış otları ilave ederek 10 dakika demlenmeye bı rakın. Servise hazırdır, ılık veya soğuk yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder