29 Mayıs 2013 Çarşamba

BOEUF STROGANOFF/ et yemekleri

Okunuşu ile böf (dana) stroganof  19 y.yılda ortaya çıkmış bir Rus yemeği. İsmini nüfuzlu bir aile olan "Stroganov" lardan aldığı biliniyor. Genellikle kızarmış kibrit (yani iri rende) patates yatağında  servis edilen bu yemek; günümüzde Fransızların sazı eli alması dolayısı ile dünya çapında çok meş hur.

Malzemeler; 600 gr dana kontrfile/ ince şeritler halinde kesilmiş, 400 gr mantar,1 adet kuru soğan,  2-3 diş sarımsak, 1/2 muskat rendesi, 150 gr krema, 1 kaşık hardal, 1 kaşık un, tuz, karabiber, zeytin yağı, 1 kaşık tereyağı, 1,5 bardak su, yarım demet maydanoz, 1/2 limon suyu


Kızdırılmış zeytinyağında etleri kahverengi olana dek çevirin. Kıyılmış soğan, sarımsak, muskat ren desi, tuz ve biber ilavesi ile soğanlar yumuşayıncaya dek pişirin. Suyunu ve hardal ekleyip hardal ezi lene dek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. İnce doğradığınız mantarları ve gerekiyorsa su ekleyin. Yemeğe tereyağı ilavesiyle lezzet ve parlaklık katın. Mantarlar suyunu çekince birkaç kaşık yemek suyunu krema ve un ile çırpıp hazırladığınız meyaneyi ekleyin ve karıştırın. Limon suyu ilave edin. Meyane özdeşleşene dek 10 dakika pişirin. Son olarak kıyılmış maydanozları üzerine serpip ateşi kapatın ve demlendirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder