5 Mayıs 2013 Pazar

HARDAL SOSLU ŞARAPLI ET/ et yemekleri


Hepinizin başına gelmiştir, mutfakta bazen dengeler değişir. Buzlıkta et vardır da sebze niyetine 2 domates ve kendinden geçmiş 3 biber dışında birşey bulamazsınız. Ya da tam tersi patlıcan veya taze fasulye gelin kız gibidir ama 250 gr kıymanız bile yoktur. Şu anda benim mutfak yalın etli pozisyonda olduğu için  buzluktan kuzu karskiyi indirdim. Etin üstüne de kremalı, hardallı bir sos yapmaya karar verdim. İnanın sadece bu sos için bile bu tarif uygulanır.

Malzemeler; 800 gr kemikli et, 2 adet kuru soğan ya da yarım kg arpacık soğanı, yarım baş sarımsak, 2 adet kereviz sapı, 1 kase siyah zeytin, (çekirdekleri ayıklanmış) 1 şişe kırmızı şarap, tuz, karabiber, biberiye, zeytinyağı  Hardallı sos/ 200 gr krema, 3 tatlı kaşığı hardal, yarım demet maydanoz, tuz, pul biber

Kıyılmış soğanı,  yarım baş sarımsağı ve kıyılmış kereviz saplarını zeytinyağında karamelize edip bir tabağa alın. Tencerede kalan yağda  etlerin her iki tarafını 2-3 dakika mühürleyin. Tabaktaki malzemeyi tencereye geri alıp zeytin, şarap ve baharat ları ekleyin. Kapalı olarak kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin. Bir kaserolada kremayı ısıtın. Hardalı ilave edip ka rıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyerek çeşni miktarına karar vermek için tadına bakın. Sevdiğiniz acı miktarı na göre tuz ve biber ilavesiyle sos servise hazırdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder