15 Mayıs 2013 Çarşamba

BALLI, SUSAMLI TAVUK/ et yemekleri

Nisuaz salatası çok kuvvetli bir salata. O yüzden malzemesi az, yapımı kolay bir et yemeği eklemek istedim. Tavuğu bir kaç malzemeyle çeşnilendirince ortaya çok lezzetli bir tarif çıktı.

Malzemeler; 800 gr tavuk kalça (kişi başı birer parça), tuz, karabiber, kırmızı biber, toz zencefil, 2 kaşık su sam, 2 kaşık bal, zeytinyağı


Tavuk kalçaları bir parça yağlı kağıdın üstüne alıp her iki taraflarını baharatlarla çeşnilendirin. Hem kolay piş meleri, hem de baharatın nüfuz etmesi için kağıdı üstlerine katlayıp ağır bir cisimle biraz dövün. İyice kızdır dığınız tavaya çok az zeytinyağı döküp tavuk parçalarını dizin. Herbir yüzleri 3 dakika pişince üstlerine çevire rek susam dökün ve bal ilavesiyle 1-2 dakika daha karamelize edin. Servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder