19 Mayıs 2013 Pazar

SOMONLU PATATES SALATASI/ salatalar+zy. yemekler

Perudan Avrupaya patates geldi ve dünyanın en çok yetiştirilen, tüketilen sebzelerinden biri oldu. Eğer yemeği ni yapmıyorsak genelde garnitür olarak yenilen veya kızartması çok sevilen patatesi; birkaç ek malzeme ve do kunuşla "salata" konumundan hafif bir öğle yemeğine dönüştürebiliriz diye düşündüm.

Malzemeler; 3 adet iri patates, 100 gr somon füme, yarım demet dereotu, 2 kaşık kapari, limon suyu, 2-3 ka şık yoğurt, tuz, zeytinyağı

Patatesleri haşlayıp soyun ve tercih ettiğiniz boya getirin. Doğranmış dereotu, kapari çiçeği ve didiklenmiş so mon fümeyi patateslere ekleyin. Yağını ekleyip karıştırarak ılıkken salataya nüfuz etmesini sağlayın. Yoğurdu limon suyu ve tuz ile çırpıp sulandırın. Salatanın üzerine sos olarak döküp bir kez daha karıştırın. Servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder