19 Mayıs 2013 Pazar

ŞİPŞAK TATLI/ tatlılar

"Ardanın Mutfağı"nda herdaim çok güzel tarifler oluyor. Bu tarifi seçmemin sebebi; kolay olması, hafif olması  ve elimin altında dağ meyvesi olması. Çok şekerli sevmediğim için şeker miktarı ile oynadım, nefis oldu.

Malzemeler; 1-1,5 bardak dağ meyvesi, 1 avuç esmer şeker, 60 gr tereyağı, 125 gr un, 150 gr toz şeker, tuz 1,5 çay kaşığı vanilya ve kabartma tozu, 185 ml süt

Kalıbınızı 180 derecelik fırında ısıtın. Bir kapta tereyağını eritin. Meyveleri düz bir kaba yayıp üstlerine esmer şeker serperek sulanıp tatlanmasını sağlayın. Bir kasede un, şeker, bir tutam tuz, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Sütü ekleyerek çırpıcı ile boza kıvamına gelene dek çırpın. Sıcak fırın kabına önce erimiş kızgın tereyağını, üstüne karışımı dökün. En üste sulanmış meyveleri karıştırmadan dağıtın. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder