Google+ Followers

15 Mayıs 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI TART/ tatlılar

Aaah,ah Bodruma gidemedim, yani burdayım. (Şöförün, yani kardeşimin alt kaburga kemiğinde kırık, omuzunda incinme var) Anneler günündeki geleneksel kutlamaya ben de bir çikolatalı pasta ile katıldım. Aslında katı ve yoğun kıvamlı bir buzdolabı pastası, pişirilmeden hazırlanıyor. Şimdi bu çok lezzetli pastayı sizinle paylaşıyorum. Afiyet olsun.


Malzemeler; 200 gr bitter çikolata, 140 gr tereyağı, 55 gr esmer şeker, 3 kaşık türk kahvesi, 1,5 paket yulaflı bisküvi, 2 adet portakal kabuğu, 3 avuç ceviz, 1 avuç meyve şekerlemesi/ isteğe bağlı

Çikolatayı rendeleyip tereyağı, şeker ve türk kahvesi ile karıştırarak bir soslukta eritin. Bisküvileri, cevizleri ve portakal kabuğu şeritlerini rondodan geçirin. Sonra iki karışımı ve meyve şekerlemelerini bir kasede karıştırıp yağlı kağıt döşediğiniz kelepçeli kalıba dökün ve üstünü düzeltin. Buzlukta 3 saat bekletin. Servis tabağına aldığınızda üstüne kakao ve pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder