23 Mayıs 2013 Perşembe

PİŞİ BÖREĞİ/ hamur işleri

Aydında var olan Boşnak köken ve Sevim anneden aldığı el sayesinde çok lezzetli yemekler yapar, tabii her erkek gibi arada sırada. Klasikçidir. İşte o yüzden benim aklıma bile gelmeyen pişi böreği  ni yapacağını söylediğinde bloğum için çok sevindim. Ellerine sağlık Aydın.

Malzemeler; 3,5 bardak un, 1 paket kuru maya ,yaklaşık 1 bardak ılık su, 1 tutam tuz, 2 kaşık zeytin yağı, 1 kaşık yoğurt
İç harç/ 350 gr kıyma, 1 adet kuru soğan, yarım demet maydanoz, 2 adet yeşil biber, tuz, karabiber, kızartmak için sıvı yağ


Unun ortasını bir havuz gibi açıp diğer malzemeleri ortaya yerleştirin. Parmaklarınızla havuzun ke narlarından un alarak ortadan yanlara doğru yoğurmaya başlayın. Tüm malzeme homojen bir hal alınca un serptiğiniz zeminde 10 dakika boyunca hamuru yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda yarım saat mayalanmaya bırakın .Kıymayı yağsız tavada suyunu bırakıp çekene ve rengi dönene dek soteleyin. Kıydığınız soğan, biber, maydanozları ve baharatları ekleyip kapağını kapatarak demlenmeye ve soğumaya bırakın. Hamur iki kat boyutuna gelince bezelere ayırıp unlu ze minde açın. Tabak büyüklüğünde yuvarlaklar kesip hazırladığınız harçtan ortalarına yerleştirin. Ha murları yarımay şeklinde kapatıp kenarlarını parmağınızla çevirerek kapatın. Kızgın yağda kızarttık tan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Servise hazırdır, yanında bir fincan çay ile çok harika oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder