1 Mayıs 2013 Çarşamba

ENGİNARLI RİSOTTO/ makarna+pilavlar

Malzemeler; 2 bardak arborio pirinç, 1 adet kuru soğan, 3 adet orta boy enginar, 1,5+1/2 adet limon suyu, 1 bardak beyaz şarap, tuz, karabiber, su, tereyağı, zeytinyağı, 1 adet limon kabuğu rendesi, parmesan peyniri

Yıkanmış, yapraklı enginarları dörde bölerek temizleyin. İçine tuz ve 1,5 adet limon suyu konmuş su dolu bir kapta enginarları 15 dakika bekletip süzün Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine enginar dilimlerini dizip üzerle rine tuz, karabiber, zeytinyağı gezdirerek  200 derecede, 15 dakika fırın ızgarasında pişirin. Kıyılmış soğanı biraz zeytinyağı ilavesiyle kavurun. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Yarım limon suyu ve şarabı ekle yip alkolün uçmasını bekleyin. Çeşnilendirin. Enginarları ilave edip azar azar su ekleyerek pilavı karıştırın. Su yu pirince yedirip pilav yumuşadığında içine tereyağı, limon kabuğu rendesi ve parmesan peyniri koyarak son  bir kez karıştırın. Sıcak olarak servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder