23 Mayıs 2013 Perşembe

ÜZÜMLÜ CALZONE/ hamur işleri

Aydın kıymalı pişi böreği yaparken söz konusu klasik hamur ile tatlı bir eşlikçi niye olmasın dedim. Bu tarifin yola çıkışı böyle oldu, sonucu da çok lezzetli oldu. Hatta hamur tuzlu ve tatlı harçlara yet meyince kalan üzümlü iç harca un, 1 yumurta ve süt ilavesiyle şirin pan kekler hazırladım.


Malzemeler; 3,5 bardak un, 1/2 paket yaş veya 1 paket kuru maya, (yaş maya kullanacaksanız önce den sıcak suyun içinde eritin) 3 kaşık zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 bardak ılık su
İç harç/ Birer avuç kırmızı ve yeşil üzüm, sıcak sudan geçirilmiş 2 dal biberiye, tarçın, çam fıstık, 1 kaşık pudra şekeri, 3 kaşık zeytinyağı, 3-4 kaşık lor peyniri, (veya ricotto, mascarpone vb.)

Hamuru aynen pişi böreği tarifinde olduğu gibi hazırlayıp yoğurun ve mayalandırın. İç harç için ü züm tanelerini ikiye bölüp kurulayıp kıydığınız biberiye ve diğer malzemeler ile birlikte karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp unlu zeminde incelterek açın. Tabak büyüklüğündeki hamurların içine harç tan yerleştirip yarımay biçiminde kapatın. Kenarlarını büzerek kapatın. 15 dakika daha mayalandırıp üzerlerine zeytinyağı sürerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında pişirin. Ilınınca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder