23 Mayıs 2013 Perşembe

YEMYEŞİL MAKARNA/ makarnalar+ pilavlar

Malzemeler; 250 gr makarna, 1 bağ kuşkonmaz, 250 gr taze fasulye, 1 bardak haşlanmış bezelye, 3-4 diş sarımsak, yarım demet taze soğan, 1 demet dereotu, tuz, karabiber, zeytinyağı

Kuşkonmaz ve fasulyeyi ayıklayıp yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süz dükten sonra soğuk suda şoklayın. Sebzeleri tekrar süzüp kıyılmış sarımsak, doğranmış taze soğanla birlikte az yağda soteleyin. Tuz ve biberle çeşnilendirin. Kavrulma işleminin sonunda ateşi kapatıp bezelye ve kıyılmış dereotunu ilave ederek karıştırın. Dişe gelir kıvamda haşlayıp süzdüğünüz ve haşlama suyundan da bir kepçe kattığınız makarna ile sosu karıştırarak bir taşım pişirin. Yemyeşil ve diyetik makarnanız servise hazırdır. An cak proteinsiz makarna olmaz diyenlerdenseniz üstüne peynir rendeleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder