5 Mayıs 2013 Pazar

TATLI-TUZLU ÇÖREK/ hamur işleri

Kahvaltılık farklı bir tat arıyorsanız ya da kahvenizin yanına az şekerli bir yoldaş istiyorsanız ayrı ayrı veya ikisi ni birden yapabileceğiniz bir tarif bu. Ayrıca çok kabarık bir kurabiye olduğu için ikiye kesip arasına tereyağı veya reçel sürerek ekstra lezzette elde edebilirsiniz.

Malzemeler; 1+3/4 bardak un, 3/4 bardak süt, (tatlısı için ayrıca süt) 2 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 kaşık tereyağı, (soğuk, küp kesilmiş) üstü için birer kaşık toz şeker ve tarçın

Un, tuz ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Küp tereyağı parçalarını ekleyip hamur kesici ile veya eliniz le yoğurmayıp sadece yağları ezerek kaba bir hamur haline getirin. Ortasını açıp sütü ekleyin. Kaşıkla toparla yarak top haline getirdiğiniz hamuru un serptiğiniz zeminde açın. Yuvarlak bisküvi kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına çörekleri yerleştirin. Eğer tatlı çörek yapacaksanız önce üstlerine süt sürüp sonra şeker +tarçın karışımından serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Dipnot/ Birsüre internet bağlantısız bir ortama gidiyorum. Sizleri bilmem ama ben blogsuz kalınca çok sıkılacağım. Dönüşte görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder