27 Nisan 2013 Cumartesi

BALLI TAZE FASULYE SALATASI/ salatalar+zy yemekler

Malzemeler; 1/2 kg taze fasulye (mümkünse şeker fasulye), birer kaşık tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı, 3 kaşık bal, yarım çay bardağı şarap (tercihen kırmızı)

Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda 5-10 dakika haşlayın. Süre farkı ne kadar "al dente" sevdiğinizle alakalı. Süzüp soğuk suda şoklayın. Böylece o güzel koyu yeşil renklerini koruyacaklar. Baharat ları zeytinyağında çevirip kavurun. Yağlar ve dolayısıyla kokuları çıkınca balı ilave edip karıştırın. Tencereye fasulyeleri ekleyip 5 dakika kavurun. Son olarak şarabı ekleyip alkolünü çektirin. Tabii şarabı yakıp alevlendi
rebilirsiniz de.. Servis tabağına alın, sunuma hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder