18 Nisan 2013 Perşembe

MANTARLI CANEDERLİ/ sebze yemekleri

"Canederli" İtalyada " hamur lokması" anlamına gelen bir yemek çeşidi. Aslında "gnocchi"ye benziyor yapılış itibarı ile..Sebzeli "pasta" seviyorsanız bunu da denemelisiniz.

Malzemeler; 200 gr mantar, 3-4 diş sarımsak, 3-4 dal taze soğan, 1 adet yumurta, tuz, biber, muskat, un zeytinyağı, parmesan peyniri rendesi

Mantar, kıyılmış sarımsak ve soğanları zeytinyağda çevirin. 1 adet yumurta ve baharatları katarak robotta çekin. Bu karışıma kıvamı elde yuvarlanabilecek kıvama gelene dek un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde ceviz büyüklüğünde hazırladığınız topları kaynar suda haşlayın. Mantar lokmaları suyun üzerine çıktığında kevgirle süzerek servis tabağına alın. üzerine yağ ve peynir gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder