Google+ Followers

21 Nisan 2013 Pazar

BALLI MUZ GNOCCHİ/ tatlılar

Malzemeler; 25 gr tozşeker, 2 kaşık süt, 1 kaşık bal, bir fiske tuz, 200 gr muz (yaklaşık 2 adet orta boy muz) 100 gr un, 40 gr pudra şekeri, 1 kaşık tereyağı, 1 avuç ceviz, tarçın

Muzlara çizik atıp 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Kabuklarını soyup soğutun, kağıt havlu ile nemi ni alın. Muz, un ve pudra şekeri ile hamur yapın. Hamuru unlu zeminde muz kalınlığında rulo yapıp lokma ge nişliğinde dilimleyin. Tatlıyı hemen yapmayacaksanız buzlukta dondurabilirsiniz. Sosu için şeker, bal,süt ve tu zu küçük bir kaserolaya alıp pürüzsüz bir karamel kıvamı alana dek pişirin ve soğutun. Muz gnocchileri mantı gibi kaynar suda haşladıktan sonra süzerek tereyağında çevirin. Üstüne sosu gezdirip ceviz ve tarçın ilavesiyle servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder