21 Nisan 2013 Pazar

PEYNİRLİ BAKLAVA BÖREĞİ/ hamurişleri

Malzemeler; 20 yaprak hazır baklavalık yufka, 4 adet yumurta, 4 dal taze soğan, yarım demet maydanoz, 250 gr peyaz peynir, 50 gr eritilmiş yereyağı, 200 gr süt, 1 şişe soda, tuz, karabiber, muskat, pulbiber, iste nirse üstüne haşhaş veya çörek otu

Bir kasede süt, yumurta, soda, erimiş tereyağı ve baharatları iyice karıştırın. Yufkaları didikleyerek sulu karışı ma ekleyin. Ufaladığınız beyaz peynir ile doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyip yufkalar sıvı karışımı iyice çekene dek karıştırın. Karışımı fırın kabınıza boşaltıp 180 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika üzeri kızarıp kabarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder