12 Nisan 2013 Cuma

ZENCEFİL PUDİNGİ/tatlılar

 Bu tarifteki zencefil şekerlemesi artık büyük baharatçılarda satılıyor. Yeter ki zencefil tadına açık olun ve yap maya niyetlenin. Canım yine de bana uygun değil derseniz başka bir meyve ile değiştirin. Afiyet olsun.

Malzemeler; 100 gr yumuşak tereyağı, 100 gr şeker, 2 adet yumurta, 50 gr zencefil şekerlemesi, 50 gr yaban mersini, 140 gr un, 120 ml süt, kabartma tozu
Krema/ 1 bardak hindistan cevizi sütü, 2 adet yumurta sarısı, 3 kaşık şeker, 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (Çok lezzetli bir krema ama hindistancevizi sütü her yerde bulunmuyor, 1 bardak süte 1 kaşık hindistancevizi rendesi ekleyince de yakın etki veriyor.)


Tereyağı ve şekeri çırparak krema kıvamına getirin. 2 yumurtayı teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Doğranmış zencefil şekerlemesini ve yabanmersinini karıştırın. Unun yarısını ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Kalan unu ve sütü koyarak özdeşleştirin. Karışımı yağlanmış puding kalıplarına bölüştürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Tüm krema malzemesini bir kaserolaya alıp 5-10 dakika pişirerek pudingin üst kremasını da hazırlayın Kek soğuduktan sonra krema ile servis edin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder