14 Nisan 2013 Pazar

ŞARAP SOSLU MANTAR SALATASI/ salatalar+zy yemekler

Malzemeler; Yarım şişe kırmızı şarap, 400 gr mantar ( herhangi bir...), yeşillik ( örneğin, aysberg ve roka kullandım), 1 avuç kırık ceviz, 1-2 adet armut, tuz, karabiber, zeytinyağı, 2-3 kaşık bal

Genelde salataların asiditesi limon veya sirke ile sağlanır ya; bu tarifte şarabı ve onu dengelenmek için bal kul landım. Değişik aromada çok lezzetli bir salata ortaya çıktı.
Mantarları temizleyip büyükleri ikiye bölerek, küçükleri olduğu gibi şarabı koyduğunuz tencereye ekleyin.  Mantarları yumuşayana dek pişirip süzgeçle bir kaba alın. Kalan şaraba bal ekleyerek kaynatarak çektirin. Bu sosa zeytinyağı, tuz ve biberi ekleyip çırpın. Yeşillikleri salata kabına doğrayın. Üstüne çekirdeklerini çıka rıp ince dilimlediğiniz armutları ve kırılmış cevizleri yerleştirin. Soğuttuğunuz mantarları en üste koyup sosu gezdirince salatanız hazırdır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder