16 Nisan 2013 Salı

MEYVELİ YALANCI KREM BRÜLE/ tatlılar

Bazen insanın nutku tutuluyor. Krem brüle yapmak için 4-5 ay önce pürmüz bile aldım. (ki  aleti olmadan bile şekeri yakabiliriz aslında) Ancak bir türlü elim değmedi. Aslında pürmüz karamel işlemini hızlandıran bir araç sadece. Vaktiymiş, kremalı-meyveli bir tatlı canım çekince aslını değil yalancısını yap maya karar verdim.


Malzemeler; 1 bardak süzme yoğurt, 200 krema, istenirse vanilya özütü, pudra şekeri, 200-300 gr frambuaz, (vb.)

Meyveyi ağız tadınıza göre pudra şekeri ilavesiyle biraz ezerek reçel gibi pişirin. Soğuyan meyve şekerlemesi ni krem kaplarına bölüştürün. Yoğurt ve kremayı iyice çırpın. İsterseniz vanilya ve biraz şeker ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı meyvelerin üzerine eşit olarak dağıtın. Kapları buzdolabında en az yarım saat bekletin. Bu işlem üstlerin kabuk tutması sayesinde yakma safhasını kolaylaştıracaktır. Her kabın üzerine eşit miktarda pud ra şekeri yayıp pürmüz ile kahverengi renk  alana dek yakın. Servise hazır tatlılarınıza "krem brüle" dışında her hangi bir isim de verebilirsiniz aslında. Çünkü gerçeğini de mutlaka yapacağım inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder