18 Nisan 2013 Perşembe

MANGO LATTE/ tatlılar

Mango keseye bayağı tuzlu gelen bir tropikal meyve. Elma, armut gibi istendiğince katır kutur yiyebilmek bi raz zor. Ya meyveli keklerde kullanacaktım, ya da şimdiye dek devamlı yaptığım gibi menüsünde frappe bulu nan kafelerde tüketmeye devam edecektim. Ancak daha yaz ve frappe mevsimi gelmediği için latte'sini yap maya karar verdim. 1 adet mangodan 2 kişili sütlü içecek çıkıyor, afiyet olsun.

Malzemeler; 1 adet mango, 2 kaşık yoğurt, 2 bardak süt, 2 kaşık bal, buz

Mangonun çekirdeği etine çok nüfuz ettiği için boyuna çekirdeğin her dört yanından kesip dilimlerin etli kısım larına karolaj kesikler atın. Dilimleri ters çevirip etli kısımlarını kaşıkla ayırın. Mango parçaları, süt, yoğurt ve balı miksere koyarak iyice çekin. Buz ilavesiyle servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder