12 Nisan 2013 Cuma

KABAKLI POFUDUK FRİTTATA/ sebze yemekleri

Frittata omletin İtalyan versiyonu. Kelime anlamı olarak kızartmak'tan geliyor. En önemli özelliği fırında pişiri len bir omlet olması ve yumurtaların çok iyi çırpılmış olması. Hatta ben gerçekten pofuduk olması için bir hile ekledim ki yumurta aklarını kar haline getirip ayrıca ekleyince daha da kabarık oluyor!

Malzemeler; 4-5 adet yumurta, 2 adet kabak, yarımşar demet dereotu ve nane, tuz, karabiber, pulbiber, iste nirse muskat, 100 gr beyaz peynir, zeytinyağı

Kabakları rendeleyip tuzla ovarak suyunu iyice sıkın. Yağı ısıttığınız tavaya alıp kavurun. Baharatlarını ekleyin. Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Her ikisini tuz ilavesiyle iyice çırpın. Yumurta sarılarına doğradığınız otları ve ezilmiş peynirleri ekleyerek tekrar karıştırın. Yumurta aklarını diğer karışıma katlayarak akları söndürme den ekleyin. Yumurta karışımını kabakların üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 200  derecelik fırın ızgarasına tavayı yerleştirip omleti kızarana dek 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder