14 Nisan 2013 Pazar

TAVUKLU PAY/ et yemekleri

Üstü  hamurla kapatılıp fırında pişirilen tatlı veya tuzlu yemek çeşidine pay deniyor. Turtaya benzer ama turtada alt tabanda da hamur olur. Ben bu tarifte değişik bir lezzet elde etme adına  hamur yerine patates püresinden hazırladığım bir karbonhidrat kaplaması kullandım. Siz onun yerine birbirine birleştirip kullandığınız milföy hamuru ya da un, yağ ve tuz ile hazırladığınız hamur ile payı kapatabilirsiniz.

Malzemeler; 4 adet tavuk göğsü, 2 adet havuç, 2 adet pırasa, 1 adet kuru soğan, 3 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 2-3 adet kereviz sapı, 750 gr patates, 1 çay bardağı tavuk suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, 1 kaşık salça,100 gr tereyağı


Tavukları bir tencerede haşlayın. ( Lezzeti arttırmak için suya soğan ve maydanoz sapı ekleyebilirsiniz.) Soğu duktan sonra tavuk etlerini didikleyin ve tavuk suyundan bir çay bardağını ayırın. Kıyılmış kuru soğan, kereviz sapı, ve pıra sayı zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyip öldürün. Küp doğradığınız havuç ve biberleri ilave edip kavurma ya devam edin. Baharatlarını ekleyin. Tavuk etlerini ve tavuk suyunu katıp bir taşım daha pişirin. Harcımız ar tık hazır. Patatesi soyup küp halinde kesin. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağı ve tuz ilavesiyle püre haline gelene dek ezin.  Patates püresini krema torbasına doldurup fırın kabına yerleştirdiğiniz tavuklu karışımın üze rine sıkın. Payı 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder