22 Haziran 2015 Pazartesi

PİZZA SCİMA/ hamur işleri

İtalya'da pizza varyantları sonsuzdur. Pizza scima yani aptal pizza ise Abruzzo ve çevresinde tarihsel önemi olan bir tür mayasız ekmektir. 15 yüzyıldan itibaren Yahudi topluluklarının mirası olan bu gevrek ekmeği he men yapıp şarap ve peynirle afiyet yemenizi hararetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler; 400 gr un, 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı ve beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı tuz ve karbonat, 100 ml su


Unu aldığınız kapta ortasını açıp zeytinyağı, şarap, tuz ve karbonatı ilave edin. Tüm malzemeyi katlayıp karış tırdıktan sonra aldığı kadar yaklaşık 100 ml su ilavesiyle hamur esnek bir top haline gelene dek yoğurun. Ha mura unlu zeminde 2 cm kalınlığında dairesel şekil verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Tırtıklı bıçakla üstten karolaj kesim yapıp önceden 200-220 derecede ısıtılmış fırına verin. 30-35 dakika sonra altın
renkli ekmeğiniz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder