30 Haziran 2015 Salı

ENGİNAR KÖFTESİ/ sebze yemekleri

Hafif ve sebzeli lezzetleri sevip peynirli mezelere bayılıyorsanız, bu köfteyi mutlaka deneyin. Unut madan kereviz ile de çok güzel olduğunu ekleyeyim.

Malzemeler; 3 adet enginar çanağı, 1 adet yumurta, 150'şer gr kaşar loru ve bergama tulumu rendesi 3 kaşık un, tuz, kıyılmış taze kekik, zeytinyağı, kızartmak için sıvı yağ

 
Enginarları rendeleyip yumurta, lor peyniri, tulum peyniri, un, kekik, bir tutam tuz ve biraz zeytinya ğı ile karıştırarak yoğurun. Şekil verip az yağlanmış tavada arkalı-önlü kızartın. Kağıt havluda fazla  yağını aldıktan sonra köfteler servise hazırdır, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder