11 Haziran 2015 Perşembe

PİADİNA/ hamur işleri

 Piadina İtalyan lavaşı diye tarif edilen, aslında hem şekil hem de lezzet olarak bazlama
 yı andıran, Romagna bölgesine özel; tarihçesi Etrükslere uzanan bir ekmek çeşidi.

Malzemeler; 500 gr un, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 paket kuru maya, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı şe ker, 100 ml. süt ve su


Unun ortasına çukur açıp tüm malzemeleri ekleyip homojen hale gelene dek elinizle veya bir robotta karıştırın. Üstünü kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakın. Hamuru unlu bir zeminde yoğurup 6-8 parçaya ayırın. Oklava ile her bezeyi kullanacağınız tava çapında açın. Tercihen döküm tavada ve yüksek ısıda her tarafını  2 - 3'er dakika pişirin. İtalyan olmadığınız için mozarella ve proscioto yerine beyaz peynirle afiyetle yiyin, yani ben öyle yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder