27 Mayıs 2015 Çarşamba

KUŞKONMAZ BÖREĞİ/ hamur işleri

Bu böreği milföy hamuru ile de yapabilirsiniz. Tercih ederseniz; milföy karelerini unlu zeminde hafifçe genişlet tikten sonra 1-1,5 cm içinden bir kare çizip iç kareyi çatalla birkaç yerinden delin. Börekte ki harç ve sebze a şamasını geçtikten sonra da dış çerçeveye yumurta sarısı sürerek fırınlayın.

Malzemeler; 1 paket kuşkonmaz, 2 adet yufka, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1/2 demet fesleğen, 1 paket labne, 1 fincan süt+zeytinyağı, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber

Kuşkonmazların yaklaşık 1/4 üne denk gelen sert kısımlarını ayırdıktan sonra ikiye kesin. Süzdüğünüz labne'yi çeşnilendirip kıyılmış fesleğen ve limon kabuğu rendesi ile karıştırarak taban harcını hazırlayın. Yağladığınız fırın kabına bir yufkayı serip kabın kenarlarından 2 cm fazlası kalan kısmını ayırın. Diğer yufkanın da aynı oranda fazlasını alın. İlk kata süt ve yağ karışımını fırça ile sürün. 2 yufkanın artıklarını didikleyip bir daha süt ve yağlayın. İkinci yufkayı da döşedikten sonra labneli harcı yayın. Üzerine kuşkonmazları dizin.

Kuşkonmazların üzerine tuz ve yağ gezdirin. Sebzelerin üzerine 100 gr kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz, fakat tuz serpmeyin. Bu durumda aşağıda örneği görüldüğü üzere "ızgara sebze" görüntüsü kaybolacak ama lezzeti artacaktır, tercih sizin.Yanlar da ki 2 cm fazlalıkları pide kenarı gibi katlayıp böreği havuz haline getirin. Kalan karışıma çırpılmış yumurta sarısını ilave edip böreğin kenarlarına sürerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika nar gibi kızarana dek pişirin, afiyet olsun.

Not/ Datça'dan tariflerle görüşmek üzere....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder