5 Mayıs 2015 Salı

AVOKADO SUFLESİ/ sebze yemekleri

Malzemeler; 2 adet avokado, 2 adet yumurta, 1 kaşık tereyağı, tuz, karabiber, 100 gr krema, 100 gr labne peyniri, 100 gr beyaz peynir veya rende kaşar, konserve mısır ve pul biber

Yumurta sarıları, krema, labne peyniri, peyniri baharatlarla iyice çırpın. Soyup ezdiğiniz avokadolar ile tekrardan karıştırın. Sufle kaplarını yağlayıp unlayarak silkeleyin. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ilavesiyle kar haline gelene dek çırpın. Yumurta aklarını avokadolu karışıma azar azar katlayıp karıştırarak ekleyin. Karışımı kaplara 4/5'ü hizasına gelecek şekilde doldurun. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırına; kaynar su koyup sufle kaplarını dizdiğiniz tepsiyi verin. Yaklaşık 1 saat pişirin. Suflelerin üzerini haşlanmış mısır taneleri ve pul biberle süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder