17 Mayıs 2015 Pazar

BİRALI KUZU YAHNİ/ et yemekleri

Finlandiyalıların ardıç meyvesini baharat olarak kullandıklarını öğrendikten beri uygun bir tarifim olduğunda kullanmak üzere aklımın bir köşesine yazmıştım. İşte o gün, bu günmüş. Çok kuvvetli bir rayihası olan ardıçta bir et yemeğine yakışırdı zaten.

Malzemeler; 400 gr kuzu kuşbaşı et, 1 şişe bira, su veya en iyisi et suyu, 1 adet havuç, 2 adet patates, 2 adet kereviz sapı, 1/2 bardak mercimek, 2 diş sarımsak, 1 parmak zencefil, 2 tatlı kaşığı bal, 1 adet limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, 10 adet ardıç meyvesi


Kuşbaşı etleri yağda mühürleyip bir tabağa alın. Tencereye birayı ekleyerek deglaze ettikten sonra etleri  geri koyun ve su ilavesiyle 1 saat pişirin. Küp doğradığınız sebzeleri, rendelediğiniz zencefili, kıydığınız sarımsağı yıkayıp süzdüğünüz mercimeği ekleyin. Yemeği baharatlarla çeşnilendirdikten sonra bal ve limon suyunu ilave edin. 30 dakika daha pişirdikten sonra yahniniz servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder