1 Mayıs 2015 Cuma

PATLICANLI ROLLATİNİ / sebze yemekleri

Rollatini; bir çeşit sarma olup tavuk, kırmızı et, balık veya patlıcandan yapılan klasik bir İtalyan lezzeti. Bugün ricotta, parmesan ve mozarellam olmadığı için kaşar loru ve kaşar'a "Abdurrahman çelebi" deyip Türk usulü bir rollatini yaptım. Klasik tarifinde harçta bol ricotta ve az parmesan, ruloların üzerinde ise mozarella olması gerektiğini belirtmeden geçemeyeceğim. Ayrıca jambon veya orijinalin de ki prosciutto'yu kullanmazsanız ve jateryan sunuma ulaşırsınız.

Malzemeler; 2 adet bostan patlıcanı, 1 bardak tuzsuz kaşar loru, 1 adet yumurta akı, tuz, karabiber, 6 dilim jambon, bitkisel yağ, 2-3 adet domates, 1 kaşık salça, fesleğen, 1 kaşık zeytinyağı ve şeker, 150-200 gr kaşar


Patlıcanları alacalı soyup boylamasına 2-3 cm kalınlığında dilimleyin. Tavayı kaplayacak kadar kızgın bitkisel yağda dilimlerin her iki yüzünü 2-3 dakika kızartın. Patlıcan dilimlerini kağıt serdiğiniz bir tepsiye alıp tuzlaya rak soğutun. Aynı işlemi fırın ızgarasında daha az yağ ile de yapabilirsiniz. Sos için domatesleri salça, tuz, ka rabiber, fesleğen, şeker ve zeytinyağı ile robottan geçirin. İç harç için lor peynirini ezin  ve yumurta akı, tuz ve
biberle harmanlayın. Kaşarı rendeleyin. Jambonları patlıcan dilimleri eninde şeritler halinde kesin. Fırın kabına sosun yarısını döşeyin. Her bir patlıcan dilimine önce jambon şeridi, sonra üstüne bir kaşık lorlu karışım koyup rulo halinde sarın. Patlıcan rulolarını sosun üzerine dizdikten sonra üzerlerine kalan sosu döküp kaşar peyniri rende sini serpin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verdiğiniz patlıcan rulolarını 20-25 dakika kaşarlar eriyip nar gibi kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder