26 Nisan 2015 Pazar

FIRINDA KIYMALI KARNABAHAR/ et yemekleri

Et yemekleri dedimse de kıyma eklemezseniz vejateryan menü olup sebze yemeklerine giriyor, her hali güzel.

Malzemeler; 1 adet orta boy karnabahar, 1/2 limon suyu, 4 bardak su / sos; 3 bardak süt, 2 adet yumurta sarısı, 3 kaşık un / 1 çay kaşığı köri ve kişniş, tuz, karabiber, pul biber, 250 gr kıyma, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, zeytinyağı, 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp bir tencereye alın. Su ve limon suyu ilavesiyle çok öldürmeden haşlayın. Bir ta vaya yağ ve kıymayı koyup kıymanın rengi dönene dek çevirin. Kıyılmış sarımsağı ,küp doğradığınız soğanı ve çeşnileri ekleyerek tüm karışımı kavurun. Süt, un ve yumurta sarılarını bir kaserolaya alıp tel çırpıcıyla devamlı karıştırarak kıvamlı bir sos hazırlayın. Sosa tuz, biber, kişniş ve köriyi ekleyip karıştırın. Yağladığınız fırın kabı na karnabaharları yerleştirin. Daha suluca-banmalık yemek seviyorsanız kalan haşlama suyunu da ekleyin. Üzerine kavrulmuş kıyma karışımını döşeyin. İsteğe göre pul biber serpip sosu dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Kaşar peyniri rendesini serpip peynir kızarana dek bir kez daha fırınlayın, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder