5 Nisan 2015 Pazar

TAHİN SOSLU SALATA/ salatalar+zy yemekler

Tekrardan salata malzemesinin önemli olmadığı, sosun baş köşeyi kaptığı bir uyarlama. Antalyalı la rın hibeşini yediğimden beri tahin sosuna bayılırım. Ayrıca tahinli piyazları da meşhurdur. Güneydo ğuda da patlıcan salatasına konur. Böyle bir lezzeti çoğaltmaktan zarar değil fayda gelir. Tahini yoğurtla da açabilirsiniz, eminim o da başka bir başyapıt yaratacaktır. İster ot sala tası, ister soğan salatası, ya da benim gibi çoban salatası yapın; bu sosla bambaşka bir boyuta taşınıyor, göreceksiniz.

Malzemeler; 1 adet limon suyu, 2-3 kaşık tahin, 1 kaşık pekmez, sumak, tuz, kimyon, zeytinyağı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder