Google+ Followers

21 Nisan 2015 Salı

SAVURGANLIK ETMEYELİM/ IŞIK USULÜ MANTAR SOSU

Bazen aldığınız mantar bitmez ve bildiğiniz gibi mantar çok dayanıklı bir ürün değildir. Et ve tavuk yemekleri ile inanılmaz birliktelik yaratan bu sosa 100 gr labne eklerseniz harika bir makarna sosu oluyor. Tabii varsa parmesan peyniri rendesi daha da etkili olacaktır.

Malzemeler; 100 gr mantar, 100 gr krema, 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı un, 1-2 diş sarımsak, 1 adet çili bi ber, 1-2 kaşık zeytinyağı, 1 tutam kıyılmış maydanoz, 1/2 adet limon suyu, tuz, karabiber, muskat

Kızdırdığınız yağda çok ince kıydığınız sarımsak ve biberleri  çevirin. Temizleyip kıydığınız mantarları ekleyin. Hem lezzet, hem de mantarlar kararmasın diye limon suyunu ilave edin. Suyunu salıp çekince ocağı kısıp kremayı ekleyerek 2 dakika pişirin. Baharatlandırın. Bu arada suya un ekleyerek topak kalmayana dek karış tırın. Meyaneyi sosa ekleyip karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştırdığınızda sos servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder