9 Nisan 2015 Perşembe

TAVADA PİZZA/ hamurişleri

Tekrar kürkçü dükkanına döndük, İtalya dayız. "Hamur mayalayıp beklemek, fırın ısı ve süresiyle uğraşmak istemiyorum" diyorsanız bu tarif tam size göre. Hem de tavada piştiği için bizim gözlemelerimizi çağrıştıran bir hali var. Hamuru da inanılmaz kolaylıkta ve incelikte açılan bu pizzada dikkat etmeniz gereken tek şey kapalı pizza olduğu için iç malzemesinde sakın ola ki ıslak malzeme kullanmamak. Örneğin domates, mantar koyma yın, mozarella kullanacaksanız da önceden iyice süzün.( Bu ölçülerle büyük tavada 2 adet pizza çıkıyor.)

Malzemeler; 200 gr haşlanmış patates, 150 gr un, tuz, zeytinyağı, 1 adet yumurta akı/ harcı için; 8-10 adet ku ru domates, 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri, 1/2 demet fesleğen, 6 dilim jambon (zeytin, biber vs. ekleyebi lirsiniz)

Kuru domatesleri bir süre sıcak suyun içinde yumuşatın. Rendelediğiniz patatese un, yumurta akı, tuz ilave e dip yoğurun. Hamur esnek bir topak haline gelene dek zeytinyağı ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru dört beze halinde bölün. Bezelerden ikisini tava boyutunda yuvarlak açıp az yağladığınız tavalara alın. Üzerleri ne kıydığınız domates, fesleğen yaprakları ve jambonları kenarlarda yarım cm boşluk kalacak şekilde yerleşti rin. En üste rendelediğiniz kaşar peynirini pay edin. Diğer bezeleri açıp pizzaları kenarlarını bastırarak kapatın. Yüksek ateşte pizzaların önce altını, sonra gözleme gibi çevirip üstünü kızarttıktan sonra pizzalarınız servise ha
zırdır, inanın bayılacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder