9 Nisan 2015 Perşembe

FİNCANDA YUMURTA/ kahvaltılık

Fincanda yumurta Fransa'dan bir klasik. Özellikle Paris yöresinden. Fırına dayanıklı şık ve esprili porselen fincanlarda yapılıp sunuluyor! Fincanlarımın dayanıklılığından emin olamadığım için fırın kabı kullandım, bilginize..


Malzemeler; 1 adet yumurta, 1 kaşık krema, tuz, muskat, kimyon, kırmızı biber,karabiber,1 tutam dereotu

Fincana kremayı koyup üzerine yumurtayı kırın. Baharatlandırıp kıyılmış dereotu serpin. 180 derecede ısıtıl mış fırına içine fincanın yarısına gelen kaynar su koyduğunuz tepside verin ve 15 dakika pişirin."Tavada da sarısı dağılan ve beyazı pişmiş yumurtayı yapıyorum, ne var bunda?" dediğinizi duyar gibiyim. Ama klasikleri bilmekten de zarar gelmez değil mi? Ayrıca sunum yıkılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder