15 Nisan 2015 Çarşamba

ILIK AKDENİZ SALATASI/ salatalar+zy. yemekler

Kırmızı biber benim için "can"dır. Onu baş role koyup bir tarif yaratmak isteyince aklıma Türkiye ve Yunanis tan dahil, ancak İspanya ve İtalya da daha da çok kullanılıp biberle özdeşleşen malzemeler geldi. Ve bence bu salatayı İtalyanlar bile düşünmemiş olabilir, hiç duymadım! Sadece salata olarak değil meze olarak da kulla nılabilecek bir tarif oldu, İtalyanlar dahil herkese tavsiye ederim.


Malzemeler; 3 adet közlenmiş kırmızı biber, 10 adet siyah zeytin, 1-2 kaşık kapari, 1-2 adet ançuez, 1-2 ka şık çam fıstığı, 1-2 diş sarımsak, 10 yaprak fesleğen, zeytinyağı


Bu salatada tuz kullanmayın, zeytin, kapari ve ançuezin tuzu yeter de artar. Zeytinyağında çam fıstıklarını rengi dönene dek çevirdikten sonra şerit doğradığınız közlenmiş biberleri, çekirdeklerini çıkarıp doğradığınız zeytin leri, kıydığınız kapari, sarımsak ve ançuezleri ilave edin. Ançuez eriyip tüm karışım ısınınca kıyılmış fesleğen yapraklarını ekleyip karıştırın. 2 dakika sonra salatayı ocaktan alıp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder