9 Nisan 2015 Perşembe

FAVALI ENGİNAR/ sebze yemekleri

Malzemeler; 4 adet enginar göbeği, 1 bardak kuru iç bakla, 1 adet kuru soğan, 1/2 demet dereotu, 1,5 kaşık toz şeker, tuz, zeytinyağı, 1 adet limon suyu, kimyon, süslemek için kapari

İç baklayı bir gece önceden tuzlu sıcak suya koyup bekletin. Süzüp bir tencereye aldıktan sonra üzerine 2 bardak su, dörde bölünmüş kuru soğan, tuz ve şeker ilave edin. Yaklaşık yarım saat muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Malzemeyi rondoya alıp içine dereotu, kimyon, limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek macun kıvamına gelene dek çekin. Enginarları limonlu suda haşlayın. Süzüp aldığınız servis kabında tuz ve zeytinyağı ile çeşnilendirin. Her enginarı favayla doldurup üzerini kapari ile süsleyin. Baklalı enginarın bir başka versiyonu olan yemeğiniz hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder