15 Nisan 2015 Çarşamba

SATAY SOSLU TAVUK ŞİŞ/ et yemekleri

Satay'ın kökeni Endonezya ve Malezya olmasına rağmen bu sos; Güneydoğu Asya başta olmak üzere Hollan da ve kolonileri dahil popülerdir. Endonezya da sokak yemekçilerinden en lüks restoranlara dek kendine yer bulan bu tarif; şiş usulü her et ile servis edilmektedir. 2011 yılında yapılan bir ankette (CNN) 50 yemek için de en sevilen 14.üncü yemek olmuş, yani siz bilirsiniz?

Malzemeler; 2 adet tavuk göğsü, 1/2 demet maydanoz, 1 adet çili biberi, 1 parmak taze zencefil, 3 kaşık soya sosu, 3 kaşık fıstık ezmesi, 2-3 diş sarımsak, zeytinyağı, 1 çay kaşığı hardal tohumu, 1 tatlı kaşığı (dövül müş) kişniş tohumu, zerdeçal, tuz, karabiber, 1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi/ 1 kaşık bal

Tavuk göğüslerini şişlik küp şeklinde kesin. Benim ki derisizdi ama derili olursa daha da lezzetli olacaktır. Kü çük parçaları yanmaması için ortaya alarak şişlere dizin. Eğer sizin de metal şişleriniz yoksa kullandığınız ah şap şişlerin yanmaması için önceden bir kase suda iyice ıslatın. Maydanoz,çil biber, (aman, çekirdeklerini te mizleyin) zencefil, sarımsak ve hardal tohumunu mutfak robotunda çekin. Soya sosu, fıstık ezmesi, zeytinyağı, limon suyu ve kabuk rendesi ile diğer baharatları ekleyerek sulu macun kıvamına gelene kadar robotu tekrar çalıştırın. Satay sosu ve şişlerin oranında sos ağır basıyorsa etin yanına banmak üzere bir kısmını sos kasesine alabilirsiniz, çok lezzetli oluyor. Sosun içine şişleri yatırıp 1-2 saat marine edin. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Derin bir fırın kabının kenarlarına şişlerin uçlarını dayayarak yerleştirin. Kopya Jamie Oliver'den alınmıştır. Böylece hem şişleri arada çevirebiliyorsunuz, hem de fırın temiz kalıyor. Yemeği fırına verip 20 dakika kadar pişirin. Çıkartıp karamelize olması için balı şişlerin her yüzüne akıtın ve bu kez en yüksek sıcaklıkta -ızgaraya getirerek 10 dakika daha pişirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder