5 Nisan 2015 Pazar

CROQUE MADAME VE MONSİEUR/ kahvaltılık

Kim bu yazılımlarla bir daha uğraşır, tabii ki ben değil! Krok madam ve mösyö; bu havalı isimlerine rağmen Fransız mutfağından çok lezzetli ve besleyici iki tost sadece. "Krok " çıtır anlamına geliyor. Ben krok madam yaptımsa da çok benzer tarifler olduğu için diğerini de paylaşacağım.

Malzemeler; (2 kişilik) 4 adet büyük boy tost ekmeği, 2 dilim jambon, 2 dilim kaşar peyniri, (varsa gravyer) 2 dilim çedar peyniri, hardal, 2 adet yumurta, sosu için 1 adet yumurta, 1-2 kaşık süt, tuz, ka rabiber, zeytinyağı, yumurta için tereyağı

Mösyö için/ sos/ 1 kaşık un, 1 bardak süt, 1 kaşık tereyağı, tuz, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri (Mösyö'de yumurta yok, tostun katmanlarını aynen hazırlayıp yaptığınız beşamel sosu üzerine yayıyorsunuz. En üste peynir rendesini döşeyip fırına veriyorsunuz.)

 
Yumurtayı süt, yağ ve baharatla çırpın. Ekmek dilimlerinin her iki yüzünü bu sosa bandırıp her bir  tost için tek iç yüzlerine hardal sürün. Hardal sürdüğünüz yüzden başlayarak kaşar dilimi+ jambon ve çedar dilimini üstüste yerleştirin. İkinci tost dilimleri ile kapatarak yağlı kağıt serdiğiniz tepside 200 derecede ısıtılmış fırına verin. Tostları üzerleri kızarana dek pişirirken tereyağına yumurtaları kırıp a kı pişene dek kızartın. Tostları üzerine yumurtaları yerleştirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder