26 Mart 2015 Perşembe

VOK'TA ÇİN USULÜ TAVUK/ et yemekleri

Malzemeler; 2 adet tavuk göğsü, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, 1 adet çili biber, 4-5 dal taze soğan, 200 gr mantar, 1 adet havuç, zeytinyağı/ 3-4 diş sarımsak, 1 parmak zencefil, 3 kaşık soya sosu, 3 kaşık sirke, 2 kaşık nişasta, tuz, karabiber, 2 kaşık toz şeker / 1 adet limon suyu, 1 kahve fincanı krema

Tavuk göğüslerini kalın yerlerinden yanlamasına kesip kitap gibi açtıktan sonra parmak kalınlığında doğrayın. Rendelenmiş sarımsak ve zencefili ( tazesi yoksa toz zencefil kullanabilirsiniz) soya sosu, sirke, şeker, mısır nişastası, tuz ve biberle çırpıp marine sosunu hazırlayın. Etleri bu sosta en az 2-3 saat marine edin. Biberleri ince şeritler halinde doğrayın, havucu rendeleyin ve mantarları dilimleyin Vok tavasını iyice ısıtıp zeytinyağını ekleyin. Sostan aldığınız parmak tavukları tavaya alıp hızlıca çevirerek soteleyin. Biber, havuç ve mantarları ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Sebzeler pişmeye başlayınca kalan sosu biraz tavuk suyu veya sadece su ilavesiyle tavaya aktarın. Nişasta bağ layıcı görevini yerine getirdiğinde en son kıydığınız taze soğanları-ki biraz diri kalsınlar- limon suyu nu ve kremayı ekleyerek bir taşım daha pişirin. Tatlı-ekşi- tuzlu-acı lezzetler barındıran tavuğunuz  servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder