20 Mart 2015 Cuma

KURU MEYVE SOSLU MARUL SALATASI/ salatalar+ zy. yemekler

Bu tatlı-ekşi salatada tatlı kısmını kuru kayısı veya incirle de sağlayabilirsiniz. Ben şekerli kuru mey velerden hurmayı tercih ettim.

Malzemeler; 8-10 adet hurma, 1 bağ marul veya kıvırcık salata, 4 dal taze soğan, 100 gr izmir tulumu 1 avuç kırık ceviz, 1 adet limon suyu, 1/2 çay bardağı su, tuz, zeytinyağı, nar ekşisi

Hurmaları ayıklayıp kabaca doğrayın. Meyveleri yarım limon suyu ve inceltmek için su ile birlikte rondodan geçirin. Kalan limon suyu, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı ilavesiyle tekrar rondolayıp sos ha line getirin. Servis tabağına doğradığınız marulların üzerini kıyılmış taze soğan, ceviz parçaları ve di limlenmiş peynirle süsleyin. Salatanızı üzerine tatlı-ekşi sosunu gezdirerek servis edin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder